Πανελλαδική Αποστολή (Σε ογκώδη & εύθραυστα αντικείμενα τα μεταφορικά είναι μέχρι το πρακτορείο μεταφορών στην Αθήνα).
Καλάθι αγορών
Σύνολο παραγγελίας: 0€

Η κουζίνα είναι σίγουρα το μέρος που περνάμε τον περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι. Είτε επρόκειτο να μαγειρέψουμε είτε να περάσουμε χρόνο με τους αγαπημένους μας απολαμβάνοντας ένα ωραίο γεύμα την επισκεπτόμαστε πολύ συχνά. Δυστυχώς όμως ανακαινίζεται πολύ σπάνια και οποιαδήποτε μεταβολή είναι αρκετά δαπανηρή, για αυτό το λόγο αν σκοπεύεις να ανακαινίσεις την κουζίνα σου πρέπει να είσαι πολύ προσεχτικός με τις επιλογές σου.

 Η κουζίνα είναι σίγουρα το μέρος που περνάμε τον περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι. Είτε επρόκειτο να μαγειρέψουμε είτε να περάσουμε χρόνο με τους αγαπημένους μας απολαμβάνοντας ένα ωραίο γεύμα την επισκεπτόμαστε πολύ συχνά. Δυστυχώς όμως ανακαινίζεται πολύ σπάνια και οποιαδήποτε μεταβολή είναι αρκετά δαπανηρή, για αυτό το λόγο αν σκοπεύεις να ανακαινίσεις την κουζίνα σου πρέπει να είσαι πολύ προσεχτικός με τις επιλογές σου. Αν βρίσκεσαι λοιπόν σε αυτό το σημείο σίγουρα το πρώτο ερώτημα που σε απασχολεί είναι ''Τι νεροχύτη να βάλω'' , εμείς βρήκαμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να πάρεις την σωστή απόφαση.

 Ας ξεκινήσουμε από το υλικό κατασκευής, υπάρχουν 3 βασικές κατηγορίες που καλείσαι να διαλέξεις! 

 

Νεροχύτες Ανοξείδωτοι

 

Οι ανοξείδωτοι νεροχύτες είναι η πιο δημοφιλής κατηγορία σε μια κουζίνα. Είναι ανθεκτικοί, σχετικά οικονομικοί σε κόστος αλλά χρειάζονται ένα σχετικό καθάρισμα για να μην πιάνουν άλατα. Οι περισσότεροι από αυτούς αν μιλάμε για μια σοβαρή ποιότητα είναι κατασκευασμένοι από Inox 18/10 304 ένα υλικό που έχει αποδειχθεί κατάλληλο για επαφή με τρόφιμα. Το φινίρισμα τους ποικίλει ανάμεσα σε Γυαλισμένο, Ματ ή βουρτσισμένο ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν πλασαριστεί νέα premium φινιρίσματα με ειδική επεξεργασία PVD όπως το Black Brushed,το Χρυσό ακόμα και το χρώμα του Χαλκού. 

 

Νεροχύτες Γρανίτη

 

Αρκετά διαδεδομένοι τα τελευταία χρόνια είναι και οι γρανιτένιοι νεροχύτες, οι οποίοι κατασκευάζονται από 80% ορυκτό χαλαζία, ο οποίος αναμειγνύεται με ειδικά τροποποιημένες ρητίνες. Έχουν μεγαλύτερη ποικιλία φινιρίσματος από τους ανοξείδωτους ενώ παρουσιάζουν τεράστια αντοχή σε χτυπήματα, σε υψηλές θερμοκρασίες, δεν συγκρατούν οσμές καθώς και οι περισσότεροι από αυτούς έχουν και ολική αντιβακτηριακή επιφάνεια. Η πιο οικονομική επιλογή της εν λόγω κατηγορίας είναι οι συνθετικοί γρανίτες οι οποίοι έχουν πρόσμιξη με πολυμερισμένες ρητίνες, έχουν μειωμένο κόστος αλλά δεν διαθέτουν την αντοχή και τις προδιαγραφές του γρανίτη.

 

Νεροχύτες Πορσελάνης

 

Λιγότεροι γνωστοί καθώς χρησιμοποιούνται σε κουζίνες με άκρως vintage στυλ είναι οι νεροχύτες πορσελάνης. Είναι εξαιρετικοί από άποψη υγιεινής και ευκολίας στο καθάρισμα αλλά είναι λιγότερο ανθεκτικοί σε χτυπήματα και υψηλές θερμοκρασίες.

 

Το σχήμα που θα διαλέξεις είναι πολύ σημαντικό!

 

Καθώς αναλύσαμε το υλικό κατασκευής θα πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά τι ακριβώς ταιριάζει στις ανάγκες μας. Θέλουμε Νεροχύτη με 2 γούρνες, να έχει αποστράγγιση, να έχει 1 γούρνα?

 

Νεροχύτες με 1 Γούρνα

 

Οι νεροχύτες που διαθέτουν μόνο 1 μεγάλη γούρνα και χωρίς αποστράγγιση βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων του κόσμου καθώς διαθέτουν minimal όμορφο design αλλά το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι βολεύουν πάρα πολύ όταν θέλουμε να σαπουνίσουμε ένα μεγάλο ταψί. Για ακόμα μεγαλύτερη πρακτικότητα προτιμήστε νεροχύτες με μεγάλο βάθος άνω των 19cm.

 

Νεροχύτες με 2 Γούρνες

 

Οι νεροχύτες που διαθέτουν 2 γούρνες επιλέγονται πάρα πολύ συχνά και αυτοί διότι εξυπηρετούν στο να κάνετε παράλληλα δουλειές, όπως για παράδειγμα στη μια γούρνα να σαπουνίζετε τα σκεύη σας και στην άλλη να τα ξεπλένετε.

 

Νεροχύτες με Γούρνα & Αποστράγγιση

 

Νεροχύτες με 1 ή 2 γούρνες που διαθέτουν & αποστράγγιση (ποδιά) βοηθούν με τις ειδικές τους γραμμές να οδηγείται το νερό της επιφάνειας μέσα στη γούρνα, ώστε να ακουμπάτε τα πλυμένα σας σερβίτσια και να στεγνώνουν πιο γρήγορα.

Μην περιορίζεστε στα συνηθισμένα

Ακούμε πολύ συχνά κάποιοι καταναλωτές να αναφέρουν στους επίδοξους πωλητές '' ο πάγκος μου είναι σε λευκό χρώμα, θα ήθελα έναν νεροχύτη να ταιριάζει ακριβώς''. Ακόμα και να βρείτε νεροχύτη στο ίδιο χρώμα με τον πάγκο που είναι πρακτικά απίθανο, θα έχετε μια κουζίνα χρωματικά άτονη. Επιλέξτε ακραίες χρωματικές αντιθέσεις και δώστε ζωντάνια στην κουζίνα σας αναδεικνύοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια του εσωτερικού σας χώρου.

Επιλέξτε χρώματα που σοκάρουν και απογειώστε την εμφάνιση του!!!

 

Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να γνωρίζετε πριν προβείτε στην αγορά ενός νεροχύτη όσο αφορά το υλικό της κατασκευής του και το σχήμα του. Διαλέξτε με πολλή προσοχή λαμβάνοντας υπόψιν σας τι design θέλετε τελικά στην κουζίνα σας.. Αν θέλετε ένα μοντέρνο αφαιρετικό design είναι πιο ευπροσάρμοστο να καταλήξετε σε έναν σχεδιαστικά ανοξείδωτο νεροχύτη με απλές καθαρές γραμμές, αν θέλετε μια πιο industrial ή πιο κλασσική όψη θα ήταν πιο επιβλητικό ένα γρανίτη.

 

Τέλος όσο αφορά το μέγεθος θα χρειαστεί να αφιερώσετε χρόνο. Μελετήστε καλά τα τετραγωνικά της κουζίνας σας και δείτε ποια διάσταση θα καλύψει τις ανάγκες σας. Θέλετε έναν μεγάλο και ευρύχωρο νεροχύτη που να καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του πάγκου σας ή έναν μικρότερο ώστε να έχετε μεγαλύτερο διαθέσιμο χώρο από τον πάγκο.

 Καλή Συνέχεια και Καλή Επιτυχία!!!!

 

Κατηγορία: Συμβουλές

Tags: