Πανελλαδική Αποστολή (Σε ογκώδη & εύθραυστα αντικείμενα τα μεταφορικά είναι μέχρι το πρακτορείο μεταφορών στην Αθήνα).
Καλάθι αγορών
Σύνολο παραγγελίας: 0€

 Τα κουρτινόξυλα αποτελούν ένα διακοσμητικό στοιχείο στο χώρο και είναι απαραίτητα για να αναδείξουν το χώρο σας ή τις κουρτίνες σας. Για να το πετύχετε όμως αυτό πρέπει να επιλέξετε τα κατάλληλα κουρτινόξυλα και εμείς θα σας βοηθήσουμε.

Τα κουρτινόξυλα αποτελούν ένα διακοσμητικό στοιχείο στο χώρο και είναι απαραίτητα για να αναδείξουν το χώρο σας ή τις κουρτίνες σας. Για να το πετύχετε όμως αυτό πρέπει να επιλέξετε τα κατάλληλα κουρτινόξυλα και εμείς θα σας βοηθήσουμε.
Αρχικά, πρέπει να δώσετε μεγάλη βάση σε τρία πράγματα: το μέγεθος, το μήκος και το φινίρισμά τους.
Όσο αναφορά το μέγεθος και το μήκος του κουρτινόξυλου, σχετίζεται άμεσα με τις κουρτίνες που έχετε. Δηλαδή, αν οι κουρτίνες σας είναι μικρού βάρους τότε τα κουρτινόξυλα με διάμετρο 25 χιλιοστά(Φ.25) είναι η κατάλληλη και η πιο οικονομική επιλογή.


Extra tip: Εάν επιθυμείτε κουρτινόξυλα με διάμετρο 25χιλιοστά αλλά παρόλα αυτά έχετε πιο βαριές κουρτίνες, τότε σας προτείνω να προσθέσετε στη μέση ένα στήριγμα αν και εφόσον σας το επιτρέπει και ο χώρος που διαθέτετε φυσικά.
Τα κουρτινόξυλα με διάμετρο 35χιλιοστά(Φ.35) είναι η ιδανική επιλογή για να κρατήσουν όμορφα τις πιο βαριές κουρτίνες. Προτείνετε σε ψηλοτάβανα σπίτια κυρίως!


Tip: Αν υπάρχει διαθέσιμος χώρος, μην διστάσετε να αγοράσετε κουρτινόξυλο, τουλάχιστον 50 πόντους μεγαλύτερο από το παράθυρο.
Επίσης, μία νέα τάση για να κάνετε τα κουρτινόξυλα σας πιο σύγχρονα, είναι να αλλάξετε μόνο τις άκρες τους, χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να αλλάζετε ολόκληρο το κουρτινόξυλο και έτσι το διαμορφώνετε όπως ακριβώς το θέλετε.
Extra tip: Μπορείτε επίσης να δώσετε ένα σύγχρονο αέρα στο χώρο σας, αλλάζοντας το χρώμα και το μέγεθος από τους κρίκους στα κουρτινόξυλα σας.
Από την άλλη, μεγάλο δίλημμα παρουσιάζεται στην επιλογή του υλικού. Υπάρχουν τα ξύλινα και τα μεταλλικά κουρτινόξυλα σε διάφορα φινιρίσματα. Τα ξύλινα κουρτινόξυλα μπορείτε να τα βάψετε σε ότι χρώμα επιθυμείτε αλλά και να διατηρηθεί το φυσικό τους χρώμα. Τα μεταλλικά κουρτινόξυλα φτιάχνονται από ποικιλία υλικών όπως αλουμίνιο, σίδηρος, inox κ.α.
Τώρα, η ερώτηση ποιο από τα δύο να επιλέξω έχει ως απάντηση το εξαρτάται από το ύφος του χώρου, τα χρώματα, τα υφάσματα, το στυλ των κουρτινών, το πόσο ταιριάζουν αρμονικά μεταξύ τους τα πόμολα των πορτών και των επίπλων καθώς ακόμα και οι βάσεις από τα φωτιστικά. Οπότε επιλέξτε ανάλογα με όλα τα παραπάνω ή με το αν θέλετε ζεστασιά(ξύλινα) στο χώρο σας ή λάμψη(μεταλλικά).

Ξύλινα Κουρτινόξυλα:

Μεταλλικά Κουρτινόξυλα:


Τέλος, μία κομψή, σύγχρονη και μοντέρνα άποψη για τα κουρτινόξυλα του σπιτιού σας είναι τα τετράγωνα. Στην inoxdesign.gr θα βρείτε μεγάλη ποικιλία πρωτοποριακού σχεδιασμού σε inox, χρυσό, μπρονζέ και όρο ματ.

 

Κατηγορία: Συμβουλές

Tags: