Πανελλαδική Αποστολή (Σε ογκώδη & εύθραυστα αντικείμενα τα μεταφορικά είναι μέχρι το πρακτορείο μεταφορών στην Αθήνα).
Καλάθι αγορών
Σύνολο παραγγελίας: 0€

Η κουζίνα θεωρείτε από πολλούς ο αγαπημένος χώρος του σπιτιού και ο πιο πολυσύχναστος, καθώς περνάμε πολλές φορές σε καθημερινή βάση από αυτήν είτε απλώς για να βάλουμε ένα ποτήρι νερό, να τσιμπήσουμε ένα γρήγορο σνακ από το ψυγείο και βέβαια να μαγειρέψουμε και να απολαύσουμε το γεύμα μαζί με τους αγαπημένους μας.

Συχνά όμως την βαριόμαστε και χρειάζονται κάποιες διακοσμητικές αλλαγές για να τις δώσουμε με νέα πνοή. Η ολική της ανακαίνιση όμως απαιτεί αρκετά χρήματα και χρόνο , που οι περισσότεροι δεν είναι διατεθημένοι να διαθέσουν, στο παρακάτω άρθρο λοιπόν θα δούμε τρόπους και κάποια μυστικά χωρίς κάποιο σημαντικό κόστος για να αλλάξουμε την εικόνα της.

Βήμα 1ο

Αν η κουζίνα σας είναι πραγματικά παλιάς κατασκευής σίγουρα θα έχει ντουλάπια και συρτάρια από ξύλο (όχι μελαμίνη), σε αυτήν την περίπτωση αν θέλετε να ασχοληθείτε μπορείτε να βάψετε τα ντουλάπια με χρώμα κιμωλίας και να την μεταμορφώσετε. Στα εσωτερικά των ντουλαπιών μπορείτε να τοποθετήσετε ταπετσαρίες και κάθε φορά που θα τα ανοίγετε θα βλέπετε αυτήν την ωραία λεπτομέρεια. Αν έχετε ντουλάπια με ταμπλά μπορείτε εσωτερικά του, να τοποθετήσετε και εκεί την ταπετσαρία και περιμετρικά να υπάρχει το νέο χρώμα που θα επιλέξετε. Μπορεί κάποια χρώματα κιμωλίας να σας ενθουσιάσουν όμως καλό θα ήταν να πάτε σε πιο safe λύσεις όπως το λευκό για μια πιο καθαρή εμφάνιση.

Βήμα 2ο

Μια πραγματικά απίστευτα γρήγορη και η πλέον αποτελεσματική συμβουλή που θα σας δώσουμε ακούει στο όνομα πόμολα κουζίνας. Αλλάξτε εύκολα και γρήγορα τα πόμολα της κουζίνας απλά ξεβιδώνοντας το παλιό και βάζοντας το καινούργιο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μετρήσετε την απόσταση μεταξύ των οπών για να εφαρμόσει στις ίδιες τρύπες και να μην χρειαστεί να ξανατρυπήσετε. Ένα πόμολο αρκεί για να αναβαθμίσει ή να υποβαθμίσει ένα έπιπλο, αν τα ντουλάπια σας φαίνονται στα μάτια σας πολύ φτηνά (πιθανών να μην είναι διότι είναι μασίφ ξύλο) προτιμήστε αποχρώσεις όπως το Αντικέ, το Μαύρο ή το Χρυσό.

Βήμα 3ο

Σε πολλές κουζίνες αν όχι σε όλες πάνω από τον νεροχύτη υπάρχει ένα παράθυρο είτε ανοιγόμενο είτε συρόμενο. Αυτό το παράθυρο παίζει καθοριστικό ρόλο στην γενικότερη εικόνας της κουζίνας σας. Μια διακοσμητική αλλαγή που ειλικρινά θα σας συναρπάσει είναι να αλλάξετε την παλία κουρτίνα με ένα στόρι ή ένα ρόλερ. Επιλέξτε ζωντανά χρώματα όπως το λαχανί , το μπλε ή το πορτοκαλί και αποφύγετε τα συνηθισμένα μπεζ, γκρι λευκό.

Βήμα 4ο

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσες φορές την ημέρα χρησιμοποιούμε τον νεροχύτη. Μην τρομάζετε δεν θα σας πούμε να τον αλλάξετε, αυτό όμως που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε την κουζίνα σας να φαίνεται πιο νεανική και φρέσκια είναι να αλλάξετε την μπαταρία. Χωρίς κάποιο ιδιαίτερο χρηματικό κόστος μπορείτε να την αντικαταστήσετε είτε έχετε ανοξείδωτο είτε γρανιτένιο νεροχύτη .Αν κάτω από τον πάγκο έχετε αρκετό χώρο μπορείτε να επιλέξετε και με επεκτεινόμενο σπιράλ ώστε να σας βοηθάει περισσότερο στην καθημερινή σας χρήση, αν απ' την άλλη δεν υπάρχει επαρκείς χώρος καλύτερο θα ήταν να την αποφύγετε. Επιλέξτε ανοξείδωτο ματ ή μαύρο ματ φινίρισμα για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Βήμα 5ο

Αν η κουζίνα είναι μικρή μπορείτε να τοποθετήσετε καθρέφτες σε διάφορα σημεία της για να δώσετε ένα βάθος και να την μεγαλώσετε αισθητά στο μάτι. Ο κύριος σκοπός της επιφάνειας του καθρέφτη είναι να επεκτείνει οπτικά το δωμάτιο, να το κάνει πιο φωτεινό και τουλάχιστον να φαίνεται λίγο πιο ευρύχωρο. Ταυτόχρονα με αυτό μπορείτε να αλλάξετε και την όψη του ψυγείου σας αν δεν είναι καινούργιο και το έχετε βαρεθεί ακολουθώντας και εκεί την ίδια τακτική βάζοντας ταπετσαρία καθρέφτη στο πορτάκι του.

Κατηγορία: Συμβουλές

Tags: